Chat with us, powered by LiveChat

Skab ro i soveværelset

Skab ro i soveværelset

Soveværelset er der kroppen skal slappe helt af, og samle ny energi til hverdagen. Derfor er det vigtigt, at man tænker over indretningen – og ikke mindst hvilke ting man har i soveværelset. I mange hjem er soveværelset det oversete rum, når det kommer til boligindretningen. Det er det mest private rum, og ikke lige frem det rum, hvor man byder sine gæster indenfor. Derfor har mange en tendens til at gemme de ”grimme” ting væk inde i soveværelset og lukke døren. Det kan i praksis fungere godt i hverdagen for mange, for så står det ikke andre steder og roder, men i virkeligheden er det en rigtig dårlig løsning. Soveværelset er jo det rum du skal finde ro i, og ikke blive stresse af på grund af rod.

Hvis rod er det første du ser om morgenen når du står op, og det sidste du ser inden du går i seng, kan det have en negativ effekt på din krop, og gøre det svært at slappe af, og så får du ikke udnyttet det dit soveværelse rent faktisk skal kunne. Et godt råd er derfor – brug soveværelset til det, det er, nemlig at sove i. Undgå at brug det som et opbevaringsrum af ting du ikke ellers kan finde plads til, og få motionscykel, TV, skrivebord og lignende ting ud. Det vil ikke gavne kroppen at bruge soveværelset som et multifunktionelt rum, da det vil se rodet ud og forstyrre sanserne. I stedet bør du holde rummet ryddeligt og rent, så du får en dejlig følelse af ro og afslapning.

Vi har samlet de 5 ting du kan gøre for at skabe mere ro i dit soveværelse, så du kan stå op med en fornyet energi hver morgen.

  • Sengetæpper er geniale

En uglet seng kan hurtig få hele rummet til at virke rodet, og uoverskuelig. Men hvis bare du reder sengen hver morgen inden du går hjemmefra, så er du allerede kommet rigtig langt. Vi ved godt at morgnerne kan være hektiske, og at sengen eller soveværelset ikke har den største prioritering, men hvis du anvender et sengetæppe, kan du på få sekunder få sengen til at fremstå nydelig og elegant, uden at det kræver ret meget af dig. – Det er da genialt!
Her vil vi anbefale dig at kigge lidt på Norhlands sengetæpper, der er lavet i smukke og naturlige farver.

 

  • Lad energien og lyset strømme ind

En tung og tør luft kan give hovedpine, og kan til tider få et rum til at føles ubehageligt. Gør det til en vane at åbne for rullegardinerne, så du får masser af lys og energi ind i rummet, og når du nu alligevel er ved vinduet, så åben det lige lidt. Frisk luft har meget at sige om den stemning der spreder sig i rummet, og er med til at påvirke dit humør og energi niveau. Gør det til en vane at lufte ud i min. 10 min. hver morgen.

 

  • Vælg de rigtige farver

Tænk over farvevalget i din indretning, og vælg 2-3 gode farver der komplimenterer hinanden. Hvis du går efter et soveværelse der skal påvirke dine sanser, og få kroppen til at slappe hurtigt af, kan det være en god ide at vælge de mere rolige og jordnære farver som brun, beige og grøn. Det er 3 rolige farver som alle har en forbindelse til naturen, og som fremhæver hinandens undertoner på en fin og æstetisk måde. Prøv at se på det nye sengetøj fra Norhland, og brug det sammen med et sengetæppe og pynte puder. – Du skal huske at sengen er det mest dominerende møbel, og hvis det ser rodet eller kedeligt ud, påvirker det resten af rummet.

 

  • Inviter naturen indenfor

Grønne planter kan gøre en kæmpe forskel for rummets atmosfærer, og påvirke dine sanser. Ved at tage lidt af naturen indenfor i dit soveværelse, får du et bedre indeklima og en ro som kroppen kan forholde sig til. Grønne planter er ikke kun sunde for din bolig, de er også med til at sprede hygge og liv, og er gennem de senere år blevet meget moderne at have i boligen igen. Grønne planter har gennem de senere år fået noget af et comeback.

 

  • Vælg den rigtige seng

Sidst men ikke mindst så er sengen det absolut vigtigste i dit soveværelse. Hvis din seng ikke er god for dig og din krop, så vil det påvirke hele din nattesøvn og du vil få et lavere energiniveau til hverdagens strabadser. En god nattesøvn sænker også dit stressniveau, og påvirker på mange måde din sundhed og livskvalitet. Se vores udvalg af de eksklusive Norhland senge her, og optimer din søvn med den rette seng fra Norhland.