Chat with us, powered by LiveChat

Spørgsmål og svar

Hvor lang tid tager det at vænne sig til en ny madras?

Det tager som tommelfingerregel kroppen 14 dage - 3 uger at vænne sig til en ny madras. Det betyder at det ikke er unormalt, at man føler den optimale komfort i staren, hvor kroppen skal vænne sig til den nye madras.

Hvilken fasthed skal jeg vælge?

Her spiller præferencer en stor rolle, og hvad du er vant til at ligge i.

Men tommelfingerregel og guideline er:

  • Under 75 kg pocket MEDIUM
  • Mellem 75 kg og 95 kg pocket FAST
  • Over +95 kg EKSTRA FAST (MULTIPOCKET)
  • Mulighed for at vælge mellem 2 farver på Norland.

Hvilken topmadras skal jeg vælge?

Det er meget efter præferencer. Men kort listet på:

  • Latex er mest allergivenligt, mest ventilerende, og føles lettest at ligge i. Latex afgiver varmen.
  • Memoryskum / wonderpur er mest støttende, og former sig efter kroppen ved hjælp af kropsvarme. Det føles mere tungt at ligge i. Denne type formskum holder på varmen.

Kan jeg få længere ben på sengen?

Ja, det kan man godt bestille. Du vælger den længde du ønsker når du vælger ben til sengen. Her er der flere valgmuligheder og derfor mulighed for at vælge ekstra høje ben.

Hvad er en kontinentalseng?

En kontinentalseng er bygget op i 2 lag plus en topmadras. En boxmadras i bunden, en vendbar 5-zonet springmadras oven på boxmadrassen, og til sidst en topmadras. Når man kan vende den midterste madras, kan det være med til at øge komforten i senges levetid, da man ikke belaster madrassen samme sted år efter år.

Hvad er en elevationsseng?

Det er en seng der køres op i ryggen og ved benene. Elevation styres med trådløse fjernbetjeninger.

En typisk elevationsseng er med en bund med lameller, og så en 5-zonet madras oven på.

Men man kan også få det i en box, hvilket betyder at madrassen ligger fast i et cover, som sidder fast på selve rammen.

Er der garanti på sengene?

15 års garanti på Norhland Signatur *På ramme og fjederbrud

25 års garanti på Norhland og Dreamline *På ramme og fjederbrud

Der er 5 års fuld garanti på motoren i alle vores elevationssenge. Det er danske Linak moterer vi bruger til vores elevationssenge.

Tilbyder Sengetid.dk ombytningsret på fastheden?

Ja det gør vi. Man har 101 nats ombytningsret på springmadrassen, fra man får leveret sengen. Her anbefaler vi at du snakker med en a vores sengeeksperter for at sikre, at du får den rigtige vejledning og vælger den rigtige fasthed i forhold til dine behov. Ombytningen er altid gratis så længe madrassen ikke er i specialmål. Selvom det giver lidt, dækker det ikke de udgifter vi har ved sådan en ombyt, da den "gamle" madras ikke bliver solgt igen, men i stedet bliver doneret til Kirkens Korshær eller andre velgørende formål. Vi synes det er alfa omega at vores kunder sover ordentligt, og derfor har vi valgt at have ombytningsretten, også selveom den gør lidt ondt på pengepungen.

Har jeg reklamationsret?

Ja, du har selvfølgelig 2 års reklamationsret efter købeloven.

Derudover har du henholdsvis 15 års garanti på Norhland Signatur og 25 års garanti på Norhland (Garantien dækker ramme og fjederbrud) og vi tilbyder 5 års garanti på vores elmotorer til elevationssenge.

Har jeg returret?

Ja, du har 14 dages returret.

Hvad er forskellen mellem Norhland og Norhland Signatur?

Garantien er 15 år på Norhland Signatur og 25 års på Norhland. Begge mærker er af meget høj kvalitet, og er begge produceret i Danmark.

Materialerne der er brugt er mere eksklusive på Norhland. Herunder lidt information:

  • En tykkere ramme på Norland.
  • Afhængig af hvilken seng, har Norland flere features – spørg til på den specifikke model.
  • Samme garanti på elmotoren 5 års fuld garanti.
  • Mulighed for at vælge mellem 2 farver på Norland.

Hvad er forskellen på pocket (medium og fast) og multipocket fjedre (ekstra fast)?

Det er blot antallet af posefjedre der er i madrassen. I medium og fast er der ca. 250 pr m2 og i ekstra fast (multipocket) er der typisk omkring ca. 500 pr m2.

Er en multipocket bedre end en pocket madras?

Nej det er den ikke. En multipocket er væsentlig mere fast at ligge på. Derfor vil den ikke egne sig til alle. Typisk egner den sig bedst til folk der vejer mere end 95kg - eller som ønsker at ligge på en MEGET fast madras.

Hvad er en springmadras?

En springmadras er en fjedermadras. Ordet er taget fra Engelsk: "Springmatrees". Alle vores springmadrasser er inddelt i 5 komfortzoner, hvilket giver den optimale komfort.

Er Tempur eller en Dunlopillo bedre, fordi der ikke er fjedre i madrassen?

Nej det er de slet ikke. Og vi har også madrasser der svarer til deres. Tempur er bygget op med memoryskum, og Dunlopillo er latex skum i selve kernen. Vores Norhland Signatur og Norhland, som bla. Auping, Jensen og SVane også bruger. Så det er blot forskellige måder at opbygge senge på.

Vi har også vores Dreamline madrasser, som fås i både latex og memoryskum, hvis man ønsker det.

Kan madrassen godt tåle at blive bukket, når det er fjedre i elevationssenge?

Ja det kan den godt, og der er også garanti på fjeder brud på henholdsvis 15 års garanti på Norhland Signatur og 25 års garanti på Nohrland. Så det giver sig selv.

Hvilke senge kan Norhland sammenlignes med?

Opbygningen på Svane senge og Jensen senge kan man sammenligne med, fordi begge mærker har samme opbyning som Norhland Signatur og Norhland, og kvalitetsmæssigt er de på samme niveau. Alle 3 mærker bruger fjedre i deres senge.

Hvordan foregår leveringen?

Vi arbejder sammen med transportfirmaet TopsTransport. Når fragten modtager din seng vil du efterfølgende blive kontaktet via SMS med en leveringsdag og et 4 timers tidsrum. Fragten kommer kun, når du har bekræftet OK til levering.