Chat with us, powered by LiveChat

Sengegavl - En særpræget udvidelse til sengen

Sengegavl - En særpræget udvidelse til sengen

En sengegavl er et møbel, som typisk er lavet af stof eller træ, som fastgøres på væggen bag sengen i hovedhøjde. En sengegavl er ofte prikken over i’et, når soveværelset skal indrettes. En sengegavl kan få soveværelset til at fremstå mere luksuriøst, indbydende og ikke mindst personligt. Men en sengegavl er ikke kun til pynt. En sengegavl har flere praktiske egenskaber og fordele. 

En sengegavl beskytter væggen

De fleste vælger nok en sengegavl, som de synes er flot, og giver det udtryk til soveværelset, de gerne vil have. Men det betyder ikke, at der ikke også kan være andre fordele ved en sengegavl. 

En sengegavl er nemlig også en slags ”vægbeskytter”. Når vi sover, afgiver vores hår bakterier, fedt og hårprodukter, som med tiden kan sætte sig på væggen og få den til at virke mere slidt. Ved at anvende en sengegavl, beskyttes væggen mod aflejringer og slitage. 

Har man sin sengegavl op ad en ydermur, bidrager sengegavlen desuden til isoleringen af rummet. At ligge op ad en kold mur er både ubehageligt og usundt. Her kan en sengegavl være med til at ”varme væggen op” så den føles varmere for hovedet.

Øget komfort med en sengegavl

Hvis du ofte sidder op i din seng for at læse eller se fjernsyn, er en sengegavl næsten uundværlig. En sengegavl øger nemlig siddekomforten i din seng markant. 

Særligt sengegavl af stof, giver ryggen en god støtte, som er nødvendig, når man sidder op i sengen. 

Når du lægger dig til at sove, hjælper sengegavlen desuden med at holde puden på plads, så den ikke falder ned bag sengen.

Opgradér dit soveværelse med en sengegavl

Få et mere eksklusivt og attraktivt soveværelse med en flot sengegavl. 

Sengegavlen er ofte prikken over i’et, der fuldender soveværelsets indretning. En sengegavl skaber et hyggeligt, moderne og romantisk sovemiljø. 

En sengegavl kan fremhæve sengens karakter, som er omdrejningspunktet i soveværelset, samtidig med at soveværelset fremstår mere indbydende.

En sengegavl er nem at montere

Montering af sengegavl er lige til at gå til. 

Monteringen afhænger af hvilken type sengegavl, du vælger, og hvordan du ønsker den skal sidde. Du kan enten montere sengegavlen på væggen, på selve sengen eller stille den bag sengen, så den står i spænd mellem sengen og væggen. 

Hvis man ønsker at fastmontere sengegavlen på væggen eller sengen, skal man ofte selv tilkøbe L-beslag, som sengegavlen fastgøres med.

Sengegavl størrelse

Størrelsen på den sengegavl, du skal vælge, afhænger helt af hvor stor din seng er. Har du fx en dobbeltseng som er 180 cm bred, skal du som minimum vælge en sengegavl på 180 cm. 

Er din seng mindre, kan du enten vælge en mindre sengegavl, eller fortsat vælge en stor, hvis du ønsker at sengegavlen skal dække et større område, end bare selve sengen. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Sengegavl i dansk design

Sengetid.dk er eksklusiv forhandler af kvalitetssengegavle fra Norhland. Alle Norhland sengegavle er både designet og produceret i Danmark af nordiske kvalitetsmaterialer, som tydeligt skinner igennem. 

Med en Norhland sengegavl kan du give dit soveværelset et helt nyt look. Sengegavlene fra Norhland passer perfekt ind i en skandinavisk, minimalistisk og stilren indretning. 

Skab en stemning af at være på et luksushotel med en sengegavl fra Norhland

Sengegavlene fra Norhland fås i en lang række forskellige længder og bredder. Du kan således finde en sengegavl til din seng, uanset hvilken størrelse den har. Det gælder uanset om du har en trekvartseng, en dobbeltseng eller en stor king size seng. Og med seks forskellige flotte farver, finder du helt sikkert en sengegavl, som passer til indretningen i dit soveværelse. 

Alle sengegavle fra Norhland er desuden udstyrede med dejligt blødt og eksklusivt møbelstof, som gør dem behagelige for ryggen at sidde op af.

Relaterede produkter