Chat with us, powered by LiveChat

Sådan holder du hele din seng ren

Sådan holder du hele din seng ren

At lære at rengøre en seng er vigtigt, hvis du ønsker at holde dit soveområde både friskt og hygiejnisk. Selv de bedste madrasser har brug for regelmæssig pleje, således de kan holde sig i god form og blive ved med at være fri for lugte, sved, død hud og støvmider.

I dette indlæg, kommer vi med vores bedste tips til, hvordan du kan holde hele din seng ren, for alt hvad den kan blive udsat for. Læs med herunder.

Tips til rengøringen - forlæng din madras’ levetid og forbedre din søvnkvalitet

Selvom du gør brug af en topmadras og skifter og vasker dine lagner regelmæssigt, bør du stadig stræbe efter at rengøre din seng og madras i dybden mindst to gange om året - men, spilder du noget på den, er det en god idé at håndtere det med det samme, således du undgår, at det forårsager dybe pletter eller skader.
Rengøring af seng og madras hjælper nemlig med at fjerne de døde hudceller, der ophober sig på overfladen over tid, og som tilmed også tiltrækker støvmider, der elsker et mørkt, varmt, fugtigt miljø, og som der er dårlige for dit indeklima og ikke mindst helbred.
Du kan endda opleve, at en ren madras vil forbedre kvaliteten af ​​din søvn.
Derfor bør du hver 2-3 måned tage topmadras og lagnet af, og give madrassen en grundig tur med støvsugeren, så du kan suge alt støv ud af den. Er din madras flytbar og har du en have, kan du med fordel ”lufte” den lidt udenfor.

Rengøring af øvrige sengetilbehør

Foruden sengen, og madrassen, så finder du også andre typer sengetilbehør, som jævnligt skal vaskes.

Vask af sengetøj

Sengetøjet er det mest åbenlyse sted at starte, i kampen for en ren seng. Du vasker det sikkert allerede, og har helt styr på hvordan det skal gøres. Men vidste du, at du bør vaske det min. hver 14. dag eller oftere, især i sommerperioden, hvor vi naturligt sveder mere om natten - samt hvis du har støvallergi.
Dit sengetøj bliver udsat for meget hver eneste nat af både sved, støv og døde hudceller. Hvis ikke man vasker sit sengetøj ofte, giver det gode levevilkår for bakterier og husstøvmider, samt skidt og snavs.
Du kan læse meget mere om hvordan du vasker dit sengetøj lige her.

Vask af dyner og puder

En ren seng, indebære naturligvis også puder og dyner. Alt efter kvaliteten, så kan dyner og puder holde i rigtig lang tid, hvis man ellers passer godt på det.
Hvis du føler din dyne er lidt ”flad” i det, er det et rigtig godt tegn på at du bør give den en tur i vaskemaskinen efterfulgt af tørretumbleren. Med tiden vil dun og fjer nemlig klumpe sig sammen, og gør at den ikke virker lige så let og luftig.
Det anbefales at du vasker dine dyner og puder på 60 grader, min. 1 gang om året, men helst 2 gange om året.
Vi anbefaler at du kun bruger naturligt vaskemiddel uden enzymer.
Kom efterfølgende dyne og pude i tørretumbleren, gerne sammen med 2-3 tennisbolde. Boldene hjælper med at fordele fyldet, under tørretumbling. Hvis du følger vores vaskeanvisningerne her, så får du en luftig og lækker dyne og pude, og du bevarer dynens bæreevne i længere tid.

Vend også springmadras & topmadras jævnligt

En ting, som mange har en tendens til at glemme, er at springmadrassen og topmadrassen skal vendes.
Når du har rengjort dine madrasser, anbefaler vi at du vender dem i ny og næ. Din kropsvægt er med til at madrassen begynder at skabe en bue, der hvor du er tungest. Det kan du få rettet ud, ved at vende dine madrasser jævnligt.
Vi anbefaler, at du vender din topmadras hver 3. måned og springmadrassen hver 6. måned. På den måde bevarer du den gode kvalitet i fjedrene, og pasformen i skummet. Ved at vende madrasserne sikrer du den gode kvalitet i sengen holder i mange år.
Husk at vi tilbringer mange af døgnets timer i soveværelset, og især i sengen så det er vigtigt at du holder din seng ren og fri for støv. Det er både godt for din bolig, din seng og dit helbred.

Ofte stillede spørgsmål:

Hvorfor skal en seng rengøres

Det er vigtigt at rengøre din seng, hvis du ønsker at holde dit soveområde både friskt og hygiejnisk. Alle madrasser har brug for regelmæssig pleje for at holde sin gode form og for at blive ved med at være fri for lugte, sved, død hud og støvmider.

Hvordan rengøre man bedst sin seng

Du bør hver 2-3 måned tage topmadras og lagnet af, og give madrassen en grundig tur med støvsugeren, så du kan suge alt støv ud af den. Er din madras flytbar og har du en have, kan du med fordel ”lufte” den lidt udenfor.

Hvor ofte skal en seng rengøres

Du bør tilstræbe at rengøre din madras i dybden hver sjette måned eller deromkring. Regelmæssig pleje og rengøring holder nemlig din madras fri for støv, snavs og døde hudceller, der alle er ting, som giver gode vækstbetingelser for allergiudløsende støvmider.