Chat with us, powered by LiveChat

Hvad er forskellen på en kontinentalseng og en boxmadras?

Hvad er forskellen på en kontinentalseng og en boxmadras?

Skal du investere i en ny seng, men er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge en kontinentalseng eller en boxmadras? Her kan du få svar på, hvad der passer bedst til dig.

Som med alt andet er det en smagssag, om man er til det ene eller det andet; det afhænger helt og aldeles af, hvilke præferencer du har.

Boxmadras

En boxmadras kaldes også en boxseng. I al sin enkelthed består sengen af en træramme med en madras i. Benene skrues på sengerammen, og så er den klar til at give en god nats søvn.

Det er altså et glimrende valg af seng, da den er nem at samle, er ofte et billigere valg, da den har en madras mindre end en kontinentalseng, og har et let og simpelt udtryk. Boxsengens simple udtryk giver rene linjer og et stilfuldt design i soveværelset.

En boxseng har desuden ofte en lavere ind- og udstigningshøjde end en kontinentalseng af samme årsag, hvilket både kan ses som en fordel og en ulempe afhængigt af højde og drøjde, og om man har nogle skavanker.

Nogle af boxsengene her hos Sengetid har den fordel, at de også fås som boxelevation. Det vil sige, at bunden er inddelt i tre dele, så sengen får hæve/sænkefunktion i hoved- og fodende.

Kontinentalseng

Kontinentalsengen fås ikke med elevationsfunktion. Til gengæld følger der en lang række fordele med en kontinentalseng.

Hvor en boxseng består af to lag, består en kontinentalseng derimod af tre lag: en boxmadras, en springmadras og en topmadras.

Lagene i sengen kaldes komfortlag. Alle lag har betydning for den samlede oplevelse af liggekomforten i sengen. Dermed er der større fokus på korrekt trykaflastning i en kontinentalseng end ved en traditionel seng.

En kontinentalseng har flere slidflader, da alle madrasserne i alle kontinentalsengene kan vendes. Det gør, at sengen har en længere levetid.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at ind- og udstigningshøjden typisk er højere i en kontinentalseng i forhold til en boxseng på grund af sengetypens ekstra lag. Det kan være en fordel, hvis du eksempelvis har skavanker såsom ondt i ryggen, hoften eller lignende.

Kontinentalsengens ekstra lag giver et eksklusivt udtryk og fylder mere i rummet, end en boxseng gør. Det er altså muligt at skabe et luksuriøst “king size”-look i soveværelset, som emmer af både luksus og komfort.

Foruden de forskelle der allerede er nævnt, er det relevant at kende til en forskel, der for nogle mennesker har stor betydning:

En meget vigtig forskel mellem en boxseng og kontinentalseng er, at man i en boxseng i nogle tilfælde vil kunne mærke delingen mellem madrasserne i en dobbeltseng.

Det er selvfølgelig ikke et issue i en enkeltmandsseng eller en halvandenmandsseng, men i en dobbeltseng vil det kun være topmadrassen, der giver en følelse af, at sengen bliver bundet sammen. 

I en kontinentalseng ligger de to madrasser derimod i samme betræk og kan derfor ikke skilles ad, hvorfor man ikke kan mærke nogen rille i midten.