Chat with us, powered by LiveChat

Find den rette dobbeltseng

Find den rette dobbeltseng

Find den rette dobbeltseng

Dobbeltsengen er en af de mest populære sengetyper blandt danskerne - og med god grund. Med en dobbeltseng har du god plads til at vende og dreje dig i løbet af natten, og sover I to sammen, har I god plads til at brede jer, uden at forstyrre hinanden. 

Hvad er en dobbeltseng?

Kort sagt er en dobbeltseng en seng, som består af to enkeltmadrasser med en topmadras ovenpå. Dobbeltsenge fås i en lang række forskellige mål, fx 160x200 cm, 180x200 cm, 180x210 cm og 210x210 cm

Den mest gængse størrelse dobbeltseng er 180x200 cm som dækker de fleste menneskers behov.

En dobbeltseng i målene 210x210 cm kaldes ofte for en King Size dobbeltseng, da den med sin enorme størrelse er en konge værdig. Med en King Size dobbeltseng er der plads til hele familien. 

Dobbeltsenge i størrelsen 180x210cm kaldes ofte for Queen Size dobbeltsenge, da de er 10 cm længere end en standard dobbeltseng, men en anelse mindre end en King Size dobbeltseng.

Vælg den rigtige størrelse på din dobbeltseng

Hvilken størrelse dobbeltseng, du skal vælge, afhænger af en række faktorer. Sover I to i sengen, er behovet for en stor dobbeltseng større, end hvis du sover alene. Dernæst er din højde afgørende; er du meget høj kan det være en fordel med en dobbeltseng, som er lidt længere end en traditionel dobbeltseng. 

Endelig bør du også overveje, hvor stort dit soveværelse er, og hvor meget af pladsen du er indstillet på at bruge på selve sengen. En King Size dobbeltseng på 210x210 cm fylder selvsagt mere end en lille dobbeltseng på 160x200 cm. Overvej derfor, om du har plads til den seng, du gerne vil have, før du køber. En for stor seng i et lille soveværelse kan hurtigt få rummet til at virke lille og proppet. 

Forskellige typer dobbeltsenge

Dobbeltsenge fås i forskellige sengetyper. Du kan således både få dobbeltsenge som boxseng, kontinentalseng og elevationsseng. Ligesom med størrelsen vil det også her være individuelt, hvilken type dobbeltseng, der passer bedst til dig. 

Bruger du din seng til andet end at sove i, fx læse eller se fjernsyn, er en elevationsdobbeltseng et oplagt valg. Ønsker du en mere simpel, fleksibel og praktisk løsning, er det formentlig en boxmadras-dobbeltseng du skal vælge. Endelig er kontinentaldobbeltsengen valget for dig, som ønsker en stor, flot og indbydende seng til soveværelset. 

Glem ikke designet

En dobbeltseng giver ofte en god liggekomfort og støtte, og grundet sin størrelse, er der rig mulighed for at brede sig i løbet af natten. 

Men for mange skal dobbeltsengen være mere, end bare et godt sted at sove. Den skal passe ind i soveværelset og hjemmets øvrige indretning. Den skal være flot, præsentabel og indbydende – ligesom luksusdobbeltsengen fra yndlingshotellet.

Den bedste dobbeltseng

Der er som udgangspunkt ikke noget der hedder ”den bedste dobbeltseng”. Det er nemlig individuelt, hvilken dobbeltseng, der er den rette. Der er dog nogle generelle pejlemærker, som du bør være opmærksom på, når du skal på markedet efter en ny dobbeltseng. 

Den bedste dobbeltseng er først og fremmest den, som dækker dit behov. Her er det væsentligste sengens liggekomfort. Sengen skal have en madras, som har en fasthed, som passer til dig. Dobbeltsengen skal give dig den støtte, du har brug for. Madrastype- og størrelse er individuelt, men det anbefales at gå efter en madras, som er lavet af kvalitetsmaterialer, og fri for unødige kemikalier. Gå derfor efter en madras, som er OEKO-TEX 100-mærket. Det er din garanti, for et kemikaliefrit produkt.

Dernæst er der sengens æstetiske udseende. For mange er det væsentligt, at sengen indgår i hjemmets indretning, på lige fod med de øvrige møbler. Her vil en seng med et minimalistisk og stilrent design, passe ind i de fleste nordiske soveværelser. 

Endelig er der selvfølgelig selve sengens kvalitet, dvs. de materialer, den er lavet af. Igen anbefales det at vælge en seng, som er produceret under ordnede forhold og af gode materialer. Går du op i miljøet, kan du med fordel vælge en seng, som er produceret i Danmark, fremfor at købe en dobbeltseng, som er blevet fragtet fra fx Fjernøsten eller Sydeuropa. 

Danskproducererede dobbeltsenge fra Norhland

Sengetid.dk er eksklusiv forhandler af Norhland dobbeltsenge. Alle Norhland senge er håndlavet i Danmark af danske håndværker, og består udelukkende af miljøvenlige, nordiske kvalitetsmaterialer. Du får med andre ord en seng, som er produceret lokalt, og som kan holde i mange år. 

Når du vælger en Norhland dobbeltseng fra Sengetid, får du desuden en seng med et yderst smukt og stilrent ydre, som vil pryde ethvert soveværelse. Alle Norhland senge er fremstillet med inspiration fra de stolte, nordiske designtraditioner, hvor enkelthed, godt håndværk og funktionalitet går hånd i hånd.