Chat with us, powered by LiveChat

Sådan får du en god nattesøvn inden eksamen/h1>

 

 

Er du nervøs inden eksamen? Nervøsitet er helt normalt – og det er faktisk kroppens måde at forberede sig på at præstere. Her får du nogle gode råd til, hvordan du finder ro natten inden din vigtige dag.

SOVEVÆRELSE OG SØVN

Sørg for et godt sovemiljø

En god madras, et mørkt, stille og køligt soveværelse. Brug ørepropper og sove-maske, eller sæt mørklægningsgardiner op, hvis du er generet af lyd og lys.

Prioriter din søvn

Den gode søvn styrker både krop og psyke. I den dybe søvn stiger dannelsen af væksthormoner, og mængden af stresshormonerne falder.

Soveværelset er til sex og søvn

Undgå at lave soveværelset til liggende tv-stue, arbejdsværelse eller lignende.

DAGENE OP TIL

Regelmæssig døgnrytme

Stå op og gå i seng på nogenlunde samme tidspunkt, og undgå at gå kold midt på dagen.

Motioner dig træt

Mindst 30 min. hver dag og helst udendørs i dagslys. Undgå træning lige inden sengetid – giv kroppen tid til at falde til ro igen, inden du skal sove.

Undgå koffein efter kl. 16.00

Du bør ikke indtage kaffe, te, cola eller energidrikke efter kl 16.00. Alkohol og rygning bør også undgås, da det også kan forstyrre.

INDEN SENGETID

Konkretiser dine bekymringer

Afsæt tid om aftenen inden sengetid til at skrive bekymringer og forslag til løsninger ned i en dagbog, hvis du ofte er plaget af tankemylder og uro inden sengetid.

Gear ned inden sengetid

Det er vigtigt at bruge tid på at forberede dig inden eksamen. Men et par timer inden sengetid, kan det være en god idé at meditere, høre roligt musik, hyggelæse eller tage et varmt bad. Dæmpet belysning sidst på aftenen kan også være en god idé.

Visualiser din succes

Hvis man tænker positivt, vil det automatisk fordre positive tanker. Derfor er det vigtigt, at du prøver at visualisere en positiv eksamen. Du kan også med fordel tænke tilbage på episoder, hvor du har følt dig kompetent og klog.