Guide til: Bedre søvn på festivalen

 

Alkohol, koffein og nikotin påvirker alle søvnen i en negativ retning, og enten en eller flere af disse stoffer spiller en væsentlig rolle på manges festival. Vi kunne foreslå dig at droppe disse, og derved opnå en bedre søvn på festivalen, men det ved vi godt er fuldstændig urealistisk. I stedet har vi lavet en guide med nogle gode tips og ’festival-hacks’, som måske kan give dig enten lidt mere søvn, eller lidt flere timers søvn på de hårde – og fantastiske – strabadser, som en festival byder på.

Husk sovemaske & ørepropper

Solen står tidligt op om sommeren, og en festival er bestemt ikke en støjsvag affære. Kombineret med en tynd teltdug kan lys og lyd være en udfordring, når man gerne vil sove. Derfor kan du med fordel skærme dig af ved øjne og øre. Bare husk at ligge begge genstande i nærheden af din hovedpude, så du nemt kan finde dem i mørket.

Find øst og din indre spejder

Når du rammer teltpladsen kan du med fordel bruge din smartphone til at finde øst. Find et sted, hvor der er skygge om morgenen. På den måde sikrer du dig og dine camp-medlemmer et par timers ekstra søvn i morgentimerne.

Medbring en god madras og din egen pude

Dette tip er ikke kun for din nattesøvn, men også for at undgå gener resten af festivalen. Det er nemlig vigtigt, at du ligger godt og komfortabelt med din ryg og din nakke, så overvej om en god luftmadras kunne være en god investering.

Hold myggene på afstand

Du kender nok lyden af “bzzzzzz” om natten, og når myggene først er inde, er de svære at slippe af med. Husk at lukke teltet, når du kommer eller går, og derudover kan en omgang myggespray inden sengetid også gøre underværker.

Invester i et godt telt

Du tænker sikkert, “hvorfor investere i et dyrt telt, når det bare er til festival?”, men ikke nok med at kvalitetstelte har mulighed for udluftning, god vandtæthed og bedre plads til bagage; så er det da også fedt med et telt med lidt historie eller tydeligere ‘battle scars’. Og husk også, at I jo er flere om at dele udgiften, så mon ikke det er investeringen værd.

Drik (kokos)vand

Husk, at drikke en masse vand – særligt inden du rammer hovedpuden. Så får du en bedre nattesøvn og modvirker de værste tømmermænd dagen derpå. Alkohol dehydrer din krop, og særligt kokosvand kan være din redning. Det indeholder nemlig B- og C-vitaminer, kalium, magnesium og fosfor samt elektrolytter, som genopretter din væskebalance bedre end almindeligt vand.

Hold hovedet højt

Skulle du være uheldig at få en teltplads på en skråning, så sørg for at placere dig, så du sover med hovedet opad. Hvis du har hovedet nedad i længere tid af gangen, kan du blive svimmel, få hovedpine og benene kan begynde at sove, da de ikke får tilstrækkelig blodtilførsel.

Skift sokkerne inden sengetid

Dine fødder er kilde til en stabil kropstemperatur og dermed god søvn. Falder du i søvn med dine svedige sko og strømper, bliver dine fødder hurtigere kolde om natten. Så skal din hjerne arbejde hårdere for at regulere temperaturen, og det forstyrrer din dybe søvn. Så smid 'syrebasser' inden sengetid og tag et par tørre bomuldsokker på. Så husker du også helt automatisk at skifte sokker løbende. 

Ryk udenfor

Kan tømmermændene klare det, så læg dig udenfor, når teltet bliver for varmt om morgenen. Det kan virke som et par hårde minutter at skulle bakse rundt med madras og pude, men finder dig en skyggeplads, kan du lige score et par timers ekstra søvn. Du kan med fordel medbringe din sovemaske og ørepropper!