Chat with us, powered by LiveChat

Sådan hjælper du dit barn til at falde i søvn

Sådan hjælper du dit barn til at falde i søvn
 
Det kan for mange forældre være en udfordring at få deres børn til at falde til ro og falde i søvn.
Vi giver her en række korte, men gode råd til at få dit barn til at falde i søvn.

1. Undgå at give dit barn større måltider tæt på sengetid og undgå noget, der indeholder koffein mindre end seks timer før sengetid.

2.  Efter aftensmad skal du undgå alle stimulerende aktiviteter, herunder fysisk aktivitet og lignende.

3. Fortæl dit barn at det er sengetid om 5 minutter, og giv dem muligheden for at vælge, om de vil i seng nu eller først om 5 minutter. På den måde indstiller de sig på, at de skal i seng.

4. Indfør en fast og afslappende rutine inden sengetid, der varer mellem 20 og 30 minutter og ender i dit barns soveværelse. Undgå skræmmende historier og tv/mobil/ipad. Det er bedre at læse en god bog inden sengetid.

5. Sørg for, at dit barn er behagelig tilpas. Tøj og tæpper bør ikke begrænse bevægelsen, og soveværelsetemperaturen må ikke være for varm eller for kold.

6. Hvis dit barn kalder på dig, efter du har forladt deres værelse, vent et øjeblik, før du svarer. Dette vil minde dem om, at de burde sove, og det vil give dem muligheden for at berolige sig selv og endda falde i søvn, mens de venter på dig.

7. Hvis dit barn kommer ud af deres værelse, efter at du har lagt dem i seng, følg dem tilbage til værelset og roligt, men bestemt minde dem om, at det er sengetid.

8. Hvis du virkelig har problemer med at få dit barn til at sove, kan du overveje at lave et belønningssystem. Hver nat hvis dit barn går i seng til tiden og bliver der hele natten, får de en stjerne. Efter 5 stjerner eksempelvis, kan det udløse en præmie.

BONUSTIP: Sørg for, at dit barn ligger i noget rigtig lækkert sengetøj. Fx kan du her hos Sengetid købe økologisk sengetøj til børn.

Kunne du tænke dig flere gode råd om baby og børn kan vi anbefale at besøge hjemmesiden Babyklar.dk