Chat with us, powered by LiveChat

Hvor ofte skal man skifte sengetøj?

Hvor ofte skal man skifte sengetøj?

Der findes ikke noget bedre end følelsen af at ligge i ren og nyvasket sengetøj. Nyt sengetøj kan give en følelse af velvære og bidrage til en god nattesøvn. Derudover findes der mange gode grunde til at skifte sit sengetøj hyppigt. 

Skift sengetøj hver 14. dag og minimum en gang om måneden 

Som udgangspunkt skal du skifte dit sengetøj et par gange om måneden og minimum en gang om måneden. En af de grundlæggende årsager til, at du skal skifte dit sengetøj er, at der falder mange døde hudceller af kroppen hver eneste dag, og de døde hudceller er en kilde til husstøvmider. Husstøvmiderne lever nemlig af de døde hudceller, som i værste tilfælde kan være allergifremkaldende. 

En anden god grund til, at du bør skifte dit sengetøj er af hygiejnemæssige årsager. Det er nemlig helt naturligt at svede om natten, da kroppen søger for at regulerer din kropstemperatur, så den ikke bliver for varm. 

Dit sengetøj er derfor med til at absorbere fugt. Især bomuld er effektivt til at absorbere fugt. Derudover er bambus særdeles egnet til, at absorbere fugt og samtidig i stand til at tørre hurtigt og lede fugten væk fra kroppen. Derudover bør du overveje, hvilken topmadras du ligger på, hvis du har problemer med voldsomme hedeture i løbet af din nattesøvn. 

Udluftning skaber et godt indeklima i dit soveværelse

Det er vigtigt, at du sørger for at lufte godt ud, der hvor du sover for, at opretholde et sundt indeklima i dit soveværelse. Hvis du lider af allergi, anbefaler vi, at du kun lufter ud morgen og aften, så der ikke flyver pollen ind i dit soveværelse i løbet af dagen og sætter sig sengetøjet. 

Det er en god ide, at du vasker dit sengetøj hver uge, hvis du har astma eller allergi. Vores sengetøj bliver nemlig hurtig beskidt, fordi vi sover i det hver nat. Derudover skal du altid skifte dit sengetøj, hvis du har ligget syg for at fjerne alle de bakterier, som du har efterladt i dit sengetøj. 

Find dit nye sengetøj i god kvalitet hos Sengetid

Er du på udkig efter sengetøj, så kan du hos Sengetid vælge imellem et lækkert udvalg af blødt og elegant sengetøj i lækre materialer og flotte nuancer, så du er sikker på at finde det helt rigtige sengetøj, som passer ind i dit soveværelse. For eksempel kan du få blødt sengetøj i 100% bomuld og med ekstra længde. 

Sådan vasker du dit sengetøj 

Du kan altid følge vaskeanvisningen i dit sengetøj, men langt det meste sengetøj tåler 60 grader, da det sikrer, at bakterier, snavs og husstøvmider dør. 

Husk altid at vaske nyt sengetøj, før du tager det i brug. Hertil er det en god ide at vaske sengetøjet med vrangsiden udad og luk lynlåsene, da det er at bevare blødheden i dit sengetøj. 

Hvis du har mulighed for det, anbefaler vi at du tørre sengetøjet udenfor, for at undgå at slide på fibrene i sengetøjet. Dette er også mere hensigtsmæssigt for miljøet.

Du kan læse meget mere om, hvordan du vasker dit sengetøj korrekt lige her. 

Related Posts
  1. Sådan skal du vaske dit sengetøj Sådan skal du vaske dit sengetøj
Relaterede produkter