Chat with us, powered by LiveChat

Hvor ofte skal man skifte madras?

Hvor ofte skal man skifte madras?

Der er flere faktorer som er afgørende for, hvornår det er tid til at skifte madrassen. Det er dog vigtigt, at udskiftningen sker i tide, og ikke først når madrassen begynder at lugte eller når komforten begynder at halte. Venter du for længe med at skifte din gamle madras, risikerer du selv at være skyld i en dårlig nattesøvn. En gammel og slidt madras kan nemlig være til stor gene for både ryggen og lænden. Vær derfor på forkant, og skift din madras, inden den bliver for slidt.

Skift madras ca. hvert 7. år

Det er de færrest som har helt styr på, hvor gammel deres madras er, og om den trænger til at blive udskiftet. En madras er dog ikke anderledes end så mange andre produkter - den bliver ligeledes slidt og brugt med tiden, og skal på et tidspunkt skiftes ud. 

Hvornår det er tid til at købe en ny madras er forskelligt. Som hovedregel siger man, at en madras kan holde i 7 år. Ved at skifte madras hvert 7. år undgår man at den bliver så ukomfortable at den er til gene for nattesøvnen. Udskiftning af madras kan dog også ske både før eller efter 7 år – det afhænger af flere faktorer. En god madras, som der er passet godt på, kan fx nemt holde i 10 år, hvorimod en discountmadras af ringe kvalitet, kun holder i ganske få år.

Kvalitet holder længere

Hvor længe din madras kan holde, kommer først og fremmest an på, hvilke materialer den er lavet af. En billig madras holder i kortere tid, end en madras som er lavet af gode, kvalitetsmaterialer. 

Madrassens holdbarhed afhænger også af, hvor meget du vejer og hvor stor tendens du har til at svede om natten. Jo tungere belastning der er på madrassen, jo kortere levetid vil den have. Sved nedbryder madrassens polstring og forkorter ligeledes levetiden. 

Endelig afhænger madrassens levetid af hvor godt du har passet på den. Hvis du sørger for løbende at vedligeholde din madras, holder den længere.

Sådan vedligeholder du din madras

Du kan forlænge levetiden på din madras, ved at passe godt på den. En af de bedste måder at gøre det på, er ved at anvende en topmadras ovenpå din madras. Jo bedre kvalitet topmadrassen har, jo bedre vil den beskytte madrassen og jo bedre liggekomfort og støtte vil den give dig. Vær dog opmærksom på, at også topmadrasser bliver slidt og skal udskiftes på sigt, men de er ofte markant billigere end en ny madras. 

Husk desuden at vende din topmadras engang i mellem. En god tommelfingerregel er, at du vender madrassen ca. hvert kvartal, dvs. fire gange om året. Husk ikke kun at vende madrassens to liggeflader, men også at vende hoved- og fodenden. 

Kvalitetsmadrasser fra Norhland

Sengetid.dk finder du et stort udvalg af kvalitetsmadrasser fra Norhland. Norhland er et dansk livsstilsbrand, som bygger på dansk design og håndværk og uovertruffen kvalitet og funktionalitet. 

Hos Sengetid finder du både boxmadrasser, springmadrasser og topmadrasser i alle tænkelige størrelser. 

Alle Norhland madrasser er fremstillet i Danmark af naturlige tekstiler, som sikrer et langtidsholdbart design og en absolut minimal påvirkning på miljøet. En madras, som holder længe, er nemlig bedre for miljøet, end en madras, som skal skiftes ofte. 

Du kan være forvisset om, at din Norhland madras ikke indeholder unødige og skadelige kemikalier og at den er produceret ansvarligt og med respekt for miljøet.

Relaterede produkter